13. 7. 2009.

Kontraverzni biznismen je pušio svoj tompus koji je dobio od političara koji se upravo vratio iz nezvanične posete Kubi, za koju toliko nema traga da se dogodila da čak nema ni slika na FB! Istina je da ih je njegova supruga veselo postavila na jedan dan, ali je od američkih vlade zamoljena da odmah skine slike. Cigara je ipak tu. Prava kubanska. Kada bude popušena nestaće poslednji dokaz srpskog političara ( nebitan je bilo koji detalj o njemu- tipa, da li je desne ili leve opcije da li je mlad ili star, da li je u zenitu ili je malo prso- kod sprskih političara sve to je apsolutno nebitno, bitno je samo jedno I to sve govori o svakom o njih. Da je srpski političar I da ima ženudecu) dakle , nestaće poslednji dokaz da je ikada bio na Kubi. I da je doneo skupe poklone, ovdašnjim sponzorima svoje partije ( što takođe uopšte nije bitno koja je partija- jer su sa malim levo-desno vožnjama, razlike potpuno nestale među njima). E sad, ovaj naš biznismen, je zanimljiv zato što on upravo polako kupuje svoje mesto u političkom životu Srbije. I zanimljiv je zato što ima stoprocentno kriminalnu prošlost. I takođe je zanimljiv, zato što nema ženudecu, a da bi stigao tamo gde je namerio, moraće da nabavi neku. I zapala mu je za oko Kler. Ono veče kad je radila kao honorarna hostesa. Kontraverzni biznismen je umislio da je Kler neka skromna fina devojka koju će brzo naučiti manirima a deluje starije od ostalih, sigurno će pristati odmah da rađa I to dosta. Razmišljao je tako dok ga je popuštalo stanje na kokainu, presekla ga je odjednom ogromna tuga, skoro očaj, skoro depresija od toga kako prazan I nesrećan život živi sa svim tim parama koje je uzeo. Jer to je pravi izraz- uzeo. Sa onog mesta gde ih je bilo.
Kler je spavala u to vreme snom pravednice, sa sićom koju je zaradila kao hostesa I nekako se u snu mirila sa tim da je ok, da zaradiš svoje pare I da je lepo da znaš da si svoja. Nije sanjala , tačnije, nije ni sanjala- da je targetirana, I da će joj uskoro biti ponuđeno da razreši ceo svoj život jednim potezom. A koji joj neće biti dozvoljeno da pristane jer u novom životu ona nije sponzoruša nego Kler.
Mara je tezgarila. Malo se pokvarila I došla na posao malo ranije, da uradi jelovnik za restoran koji je vlasništvo onog odozgo što puši cigaru sa Kube I planira da od Kler napravi ženudecu za uspešnu buduću levo-desno političku karijeru.
Ovde moram da stanem sa pričom I kažem, što se jelovnika tiče, jelovnici u Beogradu su čist pakao. Slika izopačenog stremnjenja kako inače ksenofobični beograđani zamišljaju svetski nivo. Kao što je crno na belo- koliko si važan dokaz koliko si dobar sa gazdom kafane, tako je slika I prilika, srpskog stremljenja, koliko umeš da čitaš jelovnik.
Dakle, Mara kao mudrica koja nema baš mnogo iskustva sa svetskim restoranima, ali ima sluh I intuiciju, pokušava da razmrsi gomilu stranih reči koje treba da budu jelovnik.
I za to će dobiti prave, žive pare. Zahvalna je dragoj Kler u tom trenutku što ju je naterala da dođe u restoramn u kome su joj dali posao, usput kroz priču. Dakle ovog puta ju je Kler dovela do izvora love. Treba da se taj jelovnok uradi nekako dobro, nekako privlačno I nezamenljivo. Kombinuje Mara jela koja su uglavnom kerefeke, ali zaista ukusne kerefeke. Iznad nje se u tom neočekivanom trenutku pojavljuje oporavljeni pregaženi leš maskiran u kolegu.
LEŠ: Zdravo Maro, kazna te stiže, ja sam upravo počeo da radim kao tvoj akaunt. Ha! Napraviću ti pakao od života! Sad ćeš videti koga si mislila da gaziš! Svi tvoji klijenti su I moji klijenti. A šta to radiš? Tezgariš? Na firminom kompjuteru? Hmmm...mislim da si upravo ucenjena da mi celu nedelju robuješ- ako naravno nećeš da ispričam kreativnom, kako rasipaš svoju kreativnost na račun...firme koja ti je stalni redovni posao...mmm...kad bolje razmislim, ja bih jednu nes...malo mleka puino vode..odmah! – tako je govorio pregaženi leš koji je za ovu priliku bio u telu ženskom sa tankim štiklama, ravnom kosom, frenč manikirom. Izgledao je kao najlepši traverstit. Drugi krug mučenja. Ok. Dok je u kuhinji mutila kafu za leša koga je jednom nekada slučajno pregazila, stigla joj je poruka od Zmajolikog: Naelektrisani oblak. Kad pogledaš kroz terasu, gore, skroz levo. Tu u 5h?
Tako je Mara bez frke zamutila pogled I kafu I bez frke počela da robuje ovu nedelju da je leš koga je slučano pregazila ne oda da tezgari sa posla. Šta je briga kad je posle čeka randevu na oblaku sa Zmajolikim. I lova od tezge. Malo li je?

Нема коментара:

Постави коментар