4. 6. 2009.

Sponzoruša je odlučila da promeni ime I počne novi život u novoj priči. .
Promena?! Uf, da. Velika je hrabrost potrebna za male promene. Biće brineta I možda, da ode do Zare da čekne šta ima. Padala je I niže u životu. Novo ime će joj biti ...ajde sad...to treba da bude neko lepo ime. I kad već može dag a bira, može da bude I skroz strano, kao Kler, na primer. Sviđe joj se Kler. Bivša plavuša, sponzoruša ima novo ime kao I novi identitet, zove se Kler I obukla je mantil koji dolazi do iznad kolena a to je najduže nešto što je ikada na sebe obukla u životu.
Onda je ušla u Marin stan u kome su živeli uvaljeni ona I glumac I izvela nešto prilično pokvareno I ružno. Ali kako još nije izgradila mnogo savesti ona je bez problema, otključala fijoku iz koje su pobegli I uspavanog glumca vratila u scenario iz koga je pobegao. Uf da. Ostala je sada sama I slobodna u novom životu. Takođe, na ovaj način se fino ogradila da neće više niko moćui da je vrati u staru priču, jer ona više nije bila isti lik. U bazi naravno jeste, ali u bazi...u bazi baze I ona I Mara potiču siguno iz istog korena, odnosno mene. Kler je nastavila da živi u jezivo visokim štiklama I nije se lišila svog razoružavajućeg osmeha. Ali se odlučila da se mnogo ređe smeška.
Kler je sada u ovom trenutku Marina cimerka. I odlučila je da stekne neko znanje I veštine. Zakazala je Mari susret u Nušićevoj u Grinetu. Levom sa strane Terazija.

Kada je videla Mara je u prvom trenutku je nije prepoznala. Zatim se oduševila, iskreno, počela je da vrišti I pokrila rukom usta. Toliko je reagovala. Kler je zatim izvadila dugačku tanku cigaru I dunula da skloni pramen sa čela I široko se I ona nasmejala.
MARA: Izgledaš veoma... prefinjeno?
KLER: Za moj prošli život to bi bila uvreda. Za moj novi život , kratko sam u njemu pa ne znam šta da mislim. Tako je govorila Kler. Razložno. Kako se očekuje od jedne brinete koja se zove Kler.
MARA: Jel si bila na razgovoru za hostesu?
KLER: Mislim da moj novi imidž zaslužuje bolje zanimanje.
MARA: Na primer.
KLER: Sekretarica.
MARA: Ne znaš jezike I ne znaš da radiš na kompjuteru.
KLER: Možda me naučiš....
MARA: Možda si poludela
KLER: Da I taj rafting na koji ideš, želim da idem sa tobom.
MARA: Tamo ne prolaze štikle, a možda I ne odem.
Mara ništa nije probala mnogo. Ona se uglavnom štekuje I voli da ide sigurno kroz svoju priču. Ona mašta o romansi o ljubavi koju spisateljica-stvoriteljica neće da joj napiše.
KLER: Evo ga onaj časopis za koji si pisala? Sećaš se?
Uzele su da listaju I naše na Marin besmislen tekst o restoranu za preporuku.
MARA: Nikad nisam napisala ovako lošu reklamu, ni za šta.
Kakav je osećaj? Zazvonio je telefon. Kakav je osećaj?
MARA: Šta, kakav osećaj?
LEŠ: Neuspeha.
MARA: Ko si ti? Ko si ti?
Normalno prekinuo joj je vezu. Jer kako bi je mučio ako bi bilo šta objašnjavao.
Kler joj je predložila da se prošetaju Mara je odbila I vratila se na posao.
Zmajoliki je prošao u bež mantilu pored njih dok su se rastajale. Niko nikoga nije video. Kao da je Veliki grad.
Za mene malo I jeste danas. Kao da se izdiše, tegli koliko je dug.
Kler je zamišljala sebe na raznim zadatcima. Otvorila je dlan za kamericu. I dobila jednu u rukama, da iznutra slika priču. I to će joj biti posao. Da snima iznutra šta se dešava u priči o Mari kopirajterki kojoj je danas otela slavu. Za to će od stvoriteljke dobiti hranu. Dobiće čak I svoj mali stan, ali neće joj naravno pasti sa praznog papira. Napraviće neku kombinaciju, zaslužiće ga.

Нема коментара:

Постави коментар