25. 6. 2009.

Kler je ležala vezana dok je jedan od leševa prineo kompjuter sa kamericom, i pozvao Maru preko skajpa. To se dogodilo u sred Marine prezentacije klijentu, kompjuter je počeo da zvrnda jer je uhvatio sam od sebe mrežu u kojoj se našao. Jedino što je uspela da vidi dok je u sred prezentacije odbila vezu, je da je poziv bio od Leša. Jer je pisalo pregaženi Leš koling, ali na engleskom. Mara je , za razliku od mene maestralno vodila prezentacije. I naravno, oborila je klijenta sa nogu. Sve su prihvatili. Futuristički art direkšn, na srpskom ali sa engleskim akcentom, svidela im se čak i ideja da probaju da naprave pilulu koja se ne rastvara u vodi. Kada se prezentacija završila, ostali su da ćaskaju . Mara je ubacila slušalice u svoje ženske uši i pozvala Leša, tiho, u pozadini žamora ostalih za stolom.
MARA: Šta hoćeš?
KLON LEŠA: Držimo tvoju jedinu drugaricu. Vidi.
Na snimku je ležala vezana Kler na nekom jeftinom IKEA krevetu.
MARA: pustite je na miru! dosta je propatila u životu! Ostavite je mrtvaci jedni!
KLON LEŠA: Pustićemo je kada ti budeš radila tačno ono što ti mi kažemo.
MARA: Slušam.
KLON LEŠA: Od danas ti si vojnik Leševe armije.
MARA: Ma daj?!
KLON LEŠA: Niko više neće gaziti leševe! Dosta nam je gaženja! Imamo mi neka prava!
MARA: Gluposti.
KLON LEŠA: Onda nikada nećeš dobiti nazad svoju drugaricu manipulantkinjo!
MARA: Ne izazivaj klonirana mrtva izmišljotino!
KLON LEŠA: Pažljivo sa rečima kopirajterko!
I tako je Klon Leša prekinuo vezu.
Mara je u sebi za sebe par puta ponovila SRANJE i krenula nazad u kancelariju. Palmotićevom ulicom, pored Menhetna i ostalih kafića gledala je vrhove svojih cipela i razmišljala šta sad da uradi. Ako bi otišla u crkvu da se ispovedi popu, možda bi tako na alternativan način ubila grižu savesti i oslobodila Kler. Mada, i ta Kler ona je i tako došla iz neke druge priče, možda joj ni ne treba....bivša sponzoruša u kandžama vojske multiplikovanog Leša, koga to zanima. Kakva joj je sudbina, neka joj tako bude. Samo neka je ostave svi na miru. Zmajoliki je prošao usporeno pored nje uzimajući joj svo svetlo. Hladnoća je zavladala oko nje. Podigla je pogled.
MARA: O zdravo
ZMAJOLIKI: O zdravo
Odgovorio je zmajoliki. Uhvatio je za vrat i poneo visoko na nebo, da je dugo kreše na jednom oblaku....naravno da nije....nije zaslužila, htela je da ostavi drugaricu u nevolji. Zmajoliki je samo hladno pogledao i zajedno sa njim sva strast je otišla od nje. Ostala je zaleđena, a onda je taj bol lepe ljubavi oplemenio njeno srce i odlučila je ispravno. Spasiće Kler. Samo da napravi plan.

Нема коментара:

Постави коментар